Пишчева спознаја

Пишчева спознаја„… Убивши своју последњу вољу за животом у самоћи, „трули“ милијардер покупи свој црни кофер, седе у свој „BMW“ црвене боје и оде да пронађе себи жену свог живота било које боје. Док се возио околним путем угледа на неких стотинак метара аутостоперку и брзо нагази на кочницу. Жена изненађена у страху скочи и потрча главом без обзира преко оближњих њива. Милијардер извади снајпер устрели „дивљач“ и увукавши је у ауто брзо похита назад. Када је стигао пажљиво је извукао жену да је не повреди и увукао је у своје одаје. Љубав је могла да почне. И тако су срећно живели до краја живота.“

Завршивши свој роман вечито уображени писац се задовољно осмехну, отпи последњи гутаљ хладне кафе и лаганим ходом оде до WC-а. Дуго је седео на WC шољи и стењао у жељи да осети ту сличност између свог писања и велике нужде, коју му је наметнула критика.

Али узалуд. Све што је било у њему већ је ставио на папир. •

© Владица Миленковић

Прича „Пишчева спознаја“ објављена је у Часопису за књижевност, уметност и културу „Акт“ из Ваљева, број 17/18/19 за октобар, новембар и децембар 2005. године и Антологији најкраћих необјављених прича часописа „Акт“.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail