Дипл. нерв.

Дипл. нерв.Каже ми мајка да се нервирам „без везе“, са све паузом, што се приметило у њеном изговору. Ето, какво је време дошло, потребна је веза и за нервирање. Значи, то би после било нервирање с везом или, модерније речено, преко везе. „Добро“, промрмљах, мада је далеко од доброг.

Сада су ми неке ствари јасније. Они што се изнервирају па почну да ломе, пребијају или, далеко било, убијају онако нервозни, у ствари се нервирају преко везе. Или су људи можда завршили неке школе за нервирање па примењују у пракси стечена искуства. Е, ако је тако, то је већ оправдано! Не може свако без адекватног школовања да се нервира како и колико хоће, а ако то и чини потребна је бар нека каква таква везица, макар била танана као нерв.

Када мало боље сагледам ствари, слажем се да треба увести неки ред и у тај сегмент друштва. Замислите титулу „дипл. нерв.“ испред вашег цењеног имена. Сигурно да није тако једноставно стићи до тога. Ипак, треба имати истанчани нерв за то. Е, али ако живите у Србији већ сте у предности над осталима! Само укључите телевизор, усредсредите се на особу која вам највише иде на живце, а има их не дао Бог, и можете почети са усавршавањем.

После свега је лакше пронаћи посао. И без бриге, биће посла за све. Плата није проблем! Вашу нервозу платиће неко други или ви сами. •

© Владица Миленковић

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail