artija.net # Konkursi
elektronski zapis pisanih i vizuelnih umetnosti
Arhiva » Konkursi
Arhiva konkursa 1

Arhiva konkursa

NAJBOLJA PRIPOVETKA ZA NAGRADU “LAZA K. LAZAREVIĆ”

Kulturni centar iz Šapca

raspisuje

KNJIŽEVNI KONKURS za najbolju neobjavljenu savremenu srpsku pripovetku i dodeljuje KNJIŽEVNU NAGRADU “LAZA K. LAZAREVIĆ”.

Nagradu čine: Plaketa i novčani iznos od 50.000,00 dinara.

Pripovetke moraju biti otkucane u tri primerka, najduže do deset strana, potpisane šifrom, a u posebnom kovertu razrešenje šifre. Rukopise, koji se ne vraćaju, slati na adresu:

Kulturni centar
Gospodar Jevremova 12
15000 Šabac
Sa naznakom: Za književni konkurs

Konkurs će biti otvoren od 01. februara do 03. marta 2010. godine.

Sve informacije možete dobiti putem telefona: 015/305-830; 015/346-929, ili na e-mail: programi@gromnet.net.


KONKURS ZA NAGRADU “ZLATNO SLOVO”

Časopis za književnost umetnost i kulturu “AKT” iz Valjeva raspisuje Treći konkurs za nagradu “Zlatno slovo”. Nagrada se dodeljuje za najbolju knjigu najkraće proze objavljenu na srpskom jeziku u 2009. godini.

Konkurs je otvoren do 1. februara 2010. godine.

Potrebno je poslati tri primerka knjige na adresu:
Časopis za književnost, umetnost i kulturu “AKT”
(za nagradu “Zlatno slovo”)
Naselje 27. novembra 10/1
14000 Valjevo


MEĐUNARODNI KONKURS ČASOPISA “AKT” ZA NAJKRAĆU PRIČU

Časopis za književnost umetnost i kulturu “AKT” iz Valjeva raspisuje Sedmi međunarodni konkurs za najkraću priču. Autor šalje 3 priče u 3 primerka, pod šifrom, sa razrešenjem šifre u posebnoj koverti. Priče ne mogu biti objavljivane i ne mogu biti duže od 13 redova.

Rok za slanje priča je 15. januar 2010. godine. Dodeljuju se prve tri nagrade, a od izabranih priča biće štampana knjiga.

Radove slati na adresu:
Časopis za književnost, umetnost i kulturu “AKT”
(nagrada za najkraću priču)
Naselje 27. novembra 10/1
14000 Valjevo


REGIONALNI KONKURS “REČ U PROSTORU 05 - URAMLJENA REČ”

Studentski kulturni centar, Beograd, raspisuje peti po redu konkurs za mlade autore (do 30 godina) za kratku priču i/ili pesmu.

Propozicije:
1. Radovi ne smeju imati više od 1200 karaktera (sa proredima).
2. Slati najviše po tri rada potpisana punim imenom i prezimenom.
3. Radovi mogu biti objavljivani.
4. Radove treba slati na adresu: skctribine@gmail.com ili poštom, na adresu: Ulica Kralja Milana 48, 11000 Beograd, Srbija.

Konkurs je otvoren do 15. januara 2010. godine.

Dvadeset odabranih radova biće dizajnirani i izloženi u okviru Aprilskih susreta 2010. godine kada će biti organizovano i njihovo javno iščitavanje ili multimedijalno predstavljanje, u zavisnosti od opredeljenja autora.


KNJIŽEVNI KONKURS “ART GRUPE AKT” IZ VALJEVA

Autori mogu slati poeziju, kratku prozu (ne dužu od 20 redova), haiku i haibun. Sve kategorije su ravnopravne. Radovi moraju biti neobjavljivani. Šalju se do 3 priloga u 2 primerka pod šifrom sa razrešenjem u posebnoj koverti (adresa i biografija). Jedan autor može učestvovati samo pod jednom šifrom u jednoj ili više kategorija.

Rok za slanje radova je 31. decembar 2009. godine.

Biće dodeljene Prva, Druga i Treća nagrada. Nagrade su plakete i umetničke slike. Od izabranih radova će se štampati knjiga.

Dodela nagrada i promocija knjige će biti u okviru međunarodnog umetničkog projekta “Interkulturalni dijalog 2. – Valjevo 2010” u maju 2010. godine. Radove slati na adresu:

“ART grupa AKT”
Milica Ilić Gačić, sekretar
ul. Duška Radovića 1
14000 Valjevo
Srbija


KONKURS ZA NAGRADU MILUTIN USKOKOVIĆ

NB Užice logo

Narodna biblioteka Užice i časopis “Međaj” objavljuju 17. književni konkurs za nagradu Milutin Uskoković u 2009. godini.

Nagrada Milutin Uskoković dodeljuje se za najbolju neobjavljenu savremenu pripovetku na srpskom jeziku.

Uslovi konkursa:
Tekst pripovetke (do petnaest kucanih strana) poslati u tri štampana primerka pod šifrom na adresu:
Narodna biblioteka Užice, Trg partizana 12, 31000 Užice (sa naznakom – za Konkurs Milutin Uskoković).

Pripovetke poslati poštom najkasnije do 31.12.2009. godine. Uz radove priložiti rešenje šifre i to u posebnoj, zapečaćenoj koverti. Jedan autor može učestvovati najviše sa tri pripovetke. Rukopisi se ne vraćaju, a autori svojim učešćem pristaju na štampanje pripovedaka koje budu izabrane u deset najboljih. Objavljivanje pripovetki se posebno ne honorariše. Rezultati konkursa biće saopšteni početkom marta 2010. godine. Stručni žiri će od prispelih radova najpre izabrati najbolju pripovetku, zatim još dve pripovetke koje će, uz prvonagrađenu, biti novčano nagrađene i još sedam pripovetki koje će, uz nagrađene, biti štampane u posebnom zborniku časopisa Međaj koji se objavljuje na kraju godine. Uručenje nagrada obaviće se u Užicu, marta 2010. godine.

Tatjana Debeljački


XVIII SVETOSAVSKI KNJIŽEVNI KONKURS

NB Njegoš Knjaževac logo

Konkurs za najbolja ostvarenja u oblasti poezije i kratke prozne forme

Tema: ČOVEK I KNJIGA

1. Jedan autor dostavlja najviše tri pesme ili jedan prozni tekst ne duži od 20 kucanih redova.

2. Na konkursu mogu učestvovati svi sa teritorije Republike Srbije.

3. Radovi se dostavljaju u ČETIRI primerka, pod šifrom, s tim što se rešenje šifre (ime i prezime autora, kratka biografija, adresa, ili skola, broj telefona) dostavlja u posebnoj koverti uz rad. Na koverti obavezno navesti za koju oblast se konkuriše (poezija ili proza, deca ili odrasli autori).

4. Radove treba dostaviti do 19. decembra 2009. godine na adresu:
Narodna biblioteka Njegoš
ul. Branka Radičevića 1
19350 Knjaževac

5. Narodna biblioteka Njegoš dodeliće po tri nagrade:
- za poeziju u konkurenciji odraslih
- za prozni tekst u konkurenciji odraslih
- za poeziju u konkurenciji mlađih od 15 godina
- za prozni tekst u konkurenciji mlađih od 15 godina.

Biblioteka će izdati zbornik nagrađenih radova.

6. Rezultati konkursa biće objavljeni i nagrade dodeljenje u februaru 2010. godine, na svečanosti povodom jubileja 150 godina od osnivanja prvog knjaževačkog čitališta.


KNJIŽEVNI KONKURS ZA NAGRADU “ANDRA GAVRILOVIĆ”

Resavska biblioteka u Svilajncu raspisuje drugi književni konkurs za nagradu “Andra Gavrilović” 2009 za pripovetku i savremenu književnu kritiku na srpskom jeziku.

Radove slati poštom u digitalnom zapisu na CD-u u jednom primerku i obavezno tri odštampana primerka (format A4, font ćirilični Times New Roman, veličina 12, prored 1,5) potpisana šifrom. Rešenje šifre treba da sadrži: ime i prezime, adresu, JMBG, broj žiro-računa i broj telefona autora, a dostavlja se uz radove, ali u zasebnom zatvorenom kovertu. Jedan autor može učestvovati sa najviše tri rada. Savremena književna kritika odnosi se na izdavaštvo od 2006. do 2009. godine. Na konkurs slati neobjavljene radove.

Nagrada za književnost „Andra Gavrilović“ sastoji se iz novčanog iznosa od 25.000 dinara i povelje. Dodeljuje se za najbolji rad u obe kategorije po oceni stručnog žirija. Najuspešniji prozni radovi biće objavljeni u zborniku „Crte i reze 2“.

Rok za prispeće radova je 15.12.2009. godine. Svečano uručenje nagrada i promocija Zbornika održaće se u februaru 2010. godine u Svilajncu.

Resavska biblioteka u Svilajncu
(za konkurs “Andra Gavrilović”)
Lazin trg 19
35210 Svilajnac

Informacije i kontakt 035/321-531; 323-272;
E-mail: resbiblio@gmail.com


“ALMIN” KONKURS ZA NAJKRAĆU PRIČU 2009

AKUD Lola logo

Izdavačka kuća “Alma” priprema zbornik priča pod nazivom “Najkraće priče 2009”. Na konkurs se šalju do tri neobjavljene priče, ne duže od 30 redova (1800 znakova, pri čemu se i razmak između reči računa kao znak). Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja. Konkurs nema takmičarski karakter - nema pobednika, nagrada i sl. Priče uvrštene u zbornik neće se honorisati. Priče se potpisuju imenom i prezimenom. Poželjno je navesti i osnovne podatke o autoru (datum i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, e-mail adresa...).
Radove slati na adresu:

Alma
Molerova 62-A
11000 Beograd

ili elektronskom poštom na adrese:

almabg@sezampro.rs
i(li)
izdavackakuca.alma@yahoo.com

Konkurs je otvoren od 20. oktobra do 15. decembra 2009. godine. Krajem februara 2010. godine biće objavljen zbornik najlepših ostvarenja pristiglih na konkurs.

Sve informacije o konkursu, autorima zastupljenim u zborniku, predstavljanju knjige i sl. biće objavljene na sajtu www.alma.rs i www.alma.co.rs. Na ovom sajtu mogu se pročitati svi zbornici s prethodnih konkursa (uključujući i zbornik sa VIII konkursa za najkraću kratku priču - “Od priče do priče”).


KONKURSI ZA NAGRADE
STEVA SREDOJEVIĆ POLIMSKI I MILORAD KALEZIĆ

KNJIŽEVNA ZAJEDNICA JUGOSLAVIJE

Raspisuje konkurs za najbolji neobjavljeni rukopis (poezije ili proze), samo za clanove KZJ, za nagradu “Steva Sredojević Polimski”. Konkurs je otvoren do 01.11.2009. godine. Radove slati pod šifrom, sa rešenjem šifre u posebnoj koverti.

Raspisuje konkurs za najbolju objavljenu knjigu u 2009. godini, za nagradu “Milorad Kalezić”. Konkurs je otvoren do 01.12.2009. godine. Knjige poslati u tri primerka.

Rukopise i knjige slati na adresu:
Svetislav Golić Stiv
ulica Šavnička 43-D/12, Beograd
tel. 011 2394-593
mob. 063 705 44 72


KONKURS ZA NAGRADU “ĐORĐE FIŠER” ZA 2009. GODINU

Sekcija humorista i satiričara Društva književnika Vojvodine po osmi put raspisuje konkurs za dodelu nagrade “Đorđe Fišer”. Nagrada se dodeljuje za doprinos humoru i satiri, kako spisateljskim radom, tako i ostalim aktivnostima koje doprinose popularizaciji humora i satire u Srbiji.

Predloge i prijave slati na adresu:
Društvo književnika Vojvodine
Sekcija humorista i satiricara (za Ninusa Nestorovića)
Braće Ribnikar 5
21000 Novi Sad

Rok za prijave je 30.11.2009. godine.


AKUD “LOLA” KONKURS ZA SAVREMENI DRAMSKI TEKST

AKUD Lola logo

Žiri u sastavu: dr Nemanja Božić, mr Aleksandar Novaković (predsednik žirija) i Đorđe Dragićević (student glume) izabraće do kraja 2009. godine komad sa konkursa koji će se naći na redovnom repertoaru Teatra “Levo”- AKUD “Lola” u toku 2010. godine dok će još dva komada biti predstavljeni na javnim čitanjima. Na konkursu mogu da učestvuju autori do 35 godina starosti koji žive na teritoriji RS.

Dramski tekst koji će poslati mora da ispunjava sledeće uslove:
- urban, savremen, da se bavi životom mladih,
- žanr nije određen,
- jednočinka - trajanja do sat vremena tj. 30 strana teksta maximum, font 12, prored 1,5, Times New Roman,
- ne sme imati više od 5 likova,
- delo se piše za kamernu scenu i ne zahteva posebne tehničke uslove (zahtevnu rasvetu, specijalne audiovizuelne efekte, skupu garderobu itd.),
- delo se šalje sa propratnom biografijom autora i osnovnim kontaktima na e-mail: alnov75@yahoo.com

Rok za slanje: najkasnije do 1. novembara 2009. godine

Autor će biti nagrađen igranjem svog komada na sceni Teatra “Levo” - AKUD “Lola” do kraja 2010. godine.

Pobednik će biti proglašen do kraja 2009. godine i to će biti saopšteno u sredstvima javnog informisanja kao i mejlovima koji će biti poslati svim učesnicima.

www.kudlola.org.rs